KAYSERİ ÇOCUK VE GENÇLİK KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Günü Programı

    Bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren bir manzume olan İstiklal Marşı, kuşku yok ki ulusumuzun ruhunu, tarihini ve ideallerini yansıtan hiçbir zaman ölmeyecek ve mütemadiyen yaşayacak olan mukaddes kavramlardır.

    İstiklal Marşı'nı anlayabilmek ve kavrayabilmek için, öncelikle Mehmet Akif'i çok iyi bilmek, onun tüm hatlarıyla benliğinde muhafaza ettiği, "milli mücadele ruhunu" üst seviyede tanımak ve bu ruhu, hakkı ile hissetmek şarttır. İstiklal savaşı, kuşku yok ki Türk ulusunun ölüm kalım harbi olmuştur. Böyle zamanlarda uluslar kendilerini var eden ve ayakta tutan esas değerlerin farkına varırlar. Vatan, ulus, hürriyet gibi mefhumların kıymeti, barış zamanlarında pek fazla anlaşılamasa da milletlerin zorlu süreçlerden geçtiği bilhassa savaş zamanlarında bunların ne denli önemli değerler oldukları bir kez daha üstelik tüm hassasiyetiyle anlaşılır ve idrak edilir.

    Bu idrak; Çanakkale Deniz Savaşı ile doruğa ulaşmıştır. 18 Mart Çanakkale Zaferi Türk tarihinin en önemli olaylarından biridir ve bugün bile Türk halkının gurur ve coşkusunu yansıtmaktadır. Bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına ve Türk milletinin bağımsızlığına giden yolun açılmasına önemli bir katkı sağlamıştır.

    12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Gününün 109'uncu yıl dönümünde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'yi geçilmez kılan ve toprağın her bir karışını kanlarıyla sulayarak bize bu cennet vatanı armağan eden şanlı ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyor, onları saygı ve şükranla anıyoruz.

    Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın..